calltable50’s blog

Blog o ljepoti, zdravlju, prehrani i wellnessu

Vodič za ketogenu prehranu - primjer, keto recepti, rezultati, hrana

U principu, ketogena prehrana zapravo je način kalibracije metabolizma, pri čemu je tijelo prisiljeno zamijeniti ugljikohidrate i ugljikohidrate hranom i tjelesnom masnoćom kao izvorom energije. Jednom kada se izvori glukoze istroše, jetra pretvara i masnoće u hrani i zalihe tjelesne masti u ketone i masne kiseline koje koristi kao izvor energije za stanice.


Keto dijeta je izuzetno učinkovit način uklanjanja naslaga masnog tkiva bez gubitka mišićne mase ukoliko se pravilno primjenjuje.


U ovom članku:


U ovom ćete članku pronaći sve informacije koje su vam potrebne kao početniku na ketogenoj dijeti. Saznajte koje su glavne blagodati prehrane, ali i koji su rizici, jelovnici, recepti, mogući rezultati, dopuštena, ali i zabranjena hrana, kao i mišljenja i savjeti nutricionista.


Što je keto dijeta, kako tijelo inducira ketozu


Određivanje tijela da pređe s glukoze na masnoću naziva se indukcija ketoze. Svrha ketogene prehrane je održavati tijelo u takvom stanju najmanje 4-6 tjedana.


Da bi izazvalo ketozu, tijelo mora drastično ograničiti konzumaciju ugljikohidrata, što znači eliminirati sve. ugljikohidrati i ugljikohidratni proizvodi iz svakodnevne prehrane. Daljnji detalji o dopuštenoj i zabranjenoj hrani ubrzo nakon toga.


Kad se glukoza isprazni, jetra to nadoknađuje sagorijevanjem masti i sintetiziranjem ketonskih tijela koja se koriste kao alternativni izvor energije za tijelo. Što se brže inducira stanje ketoze, tijelo će brže početi koristiti masnoću nakupljenu na tijelu, trbuhu, bokovima itd., Kako bi generiralo energiju.


Najbrža metoda koju možete potaknuti tijelo u stanju ketoze je crni pol. Postoje i keto dodaci prehrani, koji također imaju mogućnost malo ubrzati ovaj proces i pomoći vam da prevladate simptome i nelagodu gladi ugljikohidrata u prvih nekoliko dana.


Naručite izravno sa službene web stranice proizvođača po promotivnoj cijeni sniženoj za 50%.


Potrebno je 24 sata do nekoliko dana da se zalihe glukoze iscrpe i uđe u ketozu. Jeste li u ketozi najlakši način je pomoću glukometra koji također mjeri ketonska tijela u krvi. Preporučujemo model CareSens Dual, pouzdan, visokokvalitetan mjerač glukoze koji mjeri glukozu i ketonska tijela i kompatibilan je s testovima KetoSens.


Što se tiče ograničenja ugljikohidrata, opće pravilo je smanjiti ih na manje od 30-50g dnevno. Da biste to učinili potrebno je točno znati količinu ugljikohidrata sadržanih u svakoj hrani. Morat ćete izraditi dnevni jelovnik da biste udovoljili ovom zahtjevu, inače tijelo neće ući u stanje ketoze.


Koje vrste hrane možete jesti na ketogenoj dijeti - keto recepti, jelovnici, dodaci prehrani


U usporedbi s drugim vrstama dijeta, ketogena prehrana nije vrlo restriktivna u pogledu hrane koju možete jesti, izuzetak su samo ugljikohidrati i ugljikohidrati. Ispod su dva popisa, jedan s vrstama hrane koja je dozvoljena, a druga s vrstama hrane koje su zabranjene u standardnoj keto dijeti.


Naručite izravno sa službenog web mjesta proizvođača po promotivnoj cijeni sniženoj za 50%.


Konkretno, prehrana tijekom ketogene prehrane trebala bi sadržavati hranu bogatu masnoćama, srednje bjelančevina i vrlo siromašnu ugljikohidratima.


Dakle, smijete jesti:


Kada je riječ o hrani koju ne smijemo jesti, ketogena je dijeta doista vrlo stroga. Na sljedećem popisu naći ćete sve vrste hrane zabranjene u ovoj prehrani:


Što se tiče dnevnog omjera masti, bjelančevina i ugljikohidrata, one bi trebale spadati u sljedeće vrijednosti:


Kao broj kalorija preporučuje se najmanje 2000 kalorija za žene i 2500 kalorija za muškarce.


Dodaci prehrani


Dodaci keto prehrani mogu pomažu vam da brže uđete u stanje ketoze, istovremeno ublažavajući nelagodu koju stvara ovo stanje u prvih nekoliko dana. Preporučujemo šumeće tablete Keto Guru koje, kao što sam rekao, ubrzavaju indukcijski proces ketoze i olakšavaju proces prilagodbe ovom fiziološkom stanju tijela.



Napisao sam a, koji vam preporučujem da pročitate kako biste dobili jasnije mišljenje o ovom proizvodu koji se temelji na 100% prirodnim sastojcima.


Također možete pristupiti mjestu gdje možete naručiti dodatak po cijeni posebna cijena, mnogo niža od cijene ljekarni u Italiji.


Tablete u svom sastavu imaju aktivne komponente dobivene iz prirodnih biljnih ekstrakata. Dodatak nema štetnih učinaka i nema kontraindikacija za upotrebu.


Blagodati keto dijete


Uz pomoć ketogene prehrane moguće je eliminirati masnoću nakupljenu u tijelu i slojeve taložene na trbuhu, bokovima, stražnjici, bez narušavanja zdravlja i bez gubitka mišićne mase.


Glavne blagodati ove prehrane su:


Naravno, kao i svaka druga dijeta, ona ima svojih prednosti i nedostataka. Na donjem popisu saznat ćete koji su glavni rizici i nedostaci ove prehrane.


Rizici i nedostaci ketogene prehrane


Koji su rezultati može se dobiti uz pomoć keto prehrane


Ako slijedite smjernice o ketogenoj prehrani i ne varate, možete smanjiti do 1 kg masti tjedno. Uz to, ova dijeta ima brojne važne dugoročne prednosti.


Naručite izravno sa službenog web mjesta proizvođača po promotivnoj cijeni sniženoj za 50%.


Što se tiče duljine vremena u kojem tijelo mora biti u stanju ketoze, prema liječnicima i nutricionistima, to bi trebalo trajati 4-6 tjedana.